fbpx
×

Waarom naar Peru?

De reden dat Peru een ontzettend mooi backpack land is, is dat je in een relatief korte periode ontzettend veel kunt zien. Of je nou houdt van hoge bergketens, je wilt verdiepen in de eeuwenoude Inca cultuur of wilt genieten op het strand, het kan allemaal. Dit is de reden dat Peru een van de populairste backpack landen in Zuid- Amerika is. Op deze pagina laten we je zien waarom Peru op je bucketlist moet staan en welke locaties je niet mag missen wanneer je naar Peru gaat om te backpacken.

Plaza De Armas in Peru
Plaza De Armas

Lima de hoofdstad van Peru

Grote kans dat je backpack avontuur door Peru begint in Lima. Dat is de hoofdstad van Peru en telt ongeveer 9 miljoen inwoners. Deze stad is ideaal om een paar dagen te verblijven om bij te komen van je vlucht. Daarnaast is het een ideale stad om alvast een beetje aan de Peruaanse cultuur te wennen. Miraflores is de wijk waar de meeste toeristen en backpackers heen gaan. Je kijkt uit op een klif aan de stille oceaan. Het is daarom ook een populaire wijk onder surfers en paragliders. Daarnaast kan je goed uitgaan in deze wijk en zijn er veel barretjes en leuke restaurants te vinden.

Miraflores, de leukste wijk in Lima.
Miraflores

In het oude stadscentrum ligt Plaza de Armas. Dit plein noemen ze ook wel het hart van Lima. Dit omdat er veel regeringsgebouwen rondom dit plein zijn gevestigd. Dit plein is een historisch plein wat je eigenlijk niet mag overslaan. Een andere leuke wijk in Lima is Barranco. In deze wijk wonen veel kunstenaars en het is de meeste sfeervolle wijk van Lima. Door de gekleurde huizen en de vele Amerikaanse auto’s heeft een unieke uitstraling. Een andere leuke manier om de stad te ontdekken is door middel van een fiets tour. Lekker Nederlands toch!

Machu Picchu

De grootste reden dat mensen gaan backpacken in Peru en misschien in heel Zuid- Amerika is Machu Picchu. Veel mensen denken bij Peru gelijk aan Machu Picchu. Maar wat is Machu Picchu eigenlijk en waarom is het zo bijzonder?

Rond 1440 zijn de Inca’s begonnen met het bouwen van deze stad in de bergen. Doordat het vrij afgelegen ligt en niet heel toegankelijk is gaat men ervan uit dat het geen doornsneefunctie had als een grote stad of dorp. De stad was gebouwd voor koningen en hooggeplaatsten en er konden ongeveer 750 mensen tegelijk verblijven. Over de functie van deze stad zijn de deskundigen het niet helemaal eens. Wat wel bekend is dat de Inca’s de stad hebben verlaten bij de Spaanse inval in 1532. De Inca’s hebben de stad verlaten en de Spanjaarden hebben de stad nooit ontdekt. De stad werd in 1866 ontdekt door een Duitse goudzoeker. Hierbij zijn alle schatten verkocht aan Europese musea’s.

De geschiedenis in combinatie met de prachtige ligging van deze stad maakt deze plek zo bijzonder. Het is indrukwekkend wanneer je de stad ziet liggen en het wolkendek rondom de top van de bergen hangt. Daarnaast liggen de diepe valleien. Het is er toeristisch, maar zeker een must op je reis in Peru.

Machu Picchu
Machu Picchu

Er zijn meerdere manieren om Machu Picchu te bereiken. De eerste manier is om naar Aguas Calientas te gaan. Dit is het dorpje dat aan de voet van Machu Picchu ligt. Vanuit deze plek kun je met een bus of lopend naar Machu Picchu toe gaan. Je kunt je tickets niet ter plaatse kopen. Dit moet je van te voren regelen en dat kun je op deze site doen. Er is nog een authentieke manier om de Machu Picchu te bereiken en dat is door de ‘Inca trail’ te lopen. Dit is de bekendste hike in Zuid- Amerika. Deze hike duur 4 dagen en daarbij loop je 43 kilometer langs bergen, valleien en kleine bergpaden. Zeer indrukwekkend om op deze manier de Machu Picchu te bereiken. De beloning van het uitzicht voelt dan een stuk beter.

Arequipa

Arequipa is een populaire bestemming onder backpackers. De stad ligt in het zuiden van Peru en is omringd door 3 vulkanen. De El Miste vulkaan is de bekendste en zorgt ervoor dat Arequipa een prachtige achtergrond heeft. Daarnaast is een groot deel van de binnenstad gebouwd met vulkanisch witte stenen. Wat weer zorgt voor een bijzondere uitstraling. Wil je meer weten wat je allemaal in Arequipa kan doen lees dan hier verder.

Plaza De Armas

Cuzco

Cuzco wordt veel bezocht door toeristen. Dit komt voornamelijk door de gunstige ligging. Het ligt vlakbij Machu Picchu en is daarom de uitvalsbasis voor veel toeristen. Daarnaast starten veel trektochten naar Machu Picchu vanuit Cuzco.

Het historisch centrum van Cuzco staat op de werelderfgoedlijst en wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. Het is de hoofdstad van de Inca’s en wordt nog steeds gezien als een van de mooiste steden van Zuid- Amerika. Er zijn hier veel archeologische opgravingen gedaan uit de Inca tijd. Ook in deze stad vind je een’ Plaza De Armas’ en is wederom het mooiste plein en gebied van de stad. Prima plek om een beetje te ontspannen en wat te gaan drinken. Sacred valley is ook een gave plek in Guzco. Het is de heilige vallei. In en rondom deze vallei wonen de
Quechua bevolking. Deze bevolking herken je aan de gekleurde kleding die ze dragen.

Quechua bevolking
Quechua bevolking
Rainbow mountain in Peru
Rainbow mountain

Op 3 a 4 uur rijden van Guzco ligt Rainbow mountain. Deze berg is bijzonder omdat hij de 7 kleuren van de regenboog inzich heeft. Deze kleuren hebben zich zo gevormd door het koper, ijzer en malachiet wat er in de grond zit.

Huacachina

Huacachina is een dorpje wat in de woestijn ligt in de Ica provincie. Het dorpje is om een oase heen gebouwd in de woestijn. Dit geeft al een waanzinnig beeld. Vanuit dit dorpje kun je gaan sandboarden. Je wordt dan met een buggy de heuvel op gereden en dat is al een avontuur op zich. Sandboarden is met een soort snowboard de berg af, maar dan in plaats van sneeuw ligt er zand. Deze zand duinen zijn niet te vergelijken met de duinen zoals wij die in Nederland kennen. Sommige duinen zijn enkele honderden meters hoog en eraf glijden met een board geeft echt een kick. Het is een van de leukste activiteiten die je in Peru kunt doen. Dit mag je dus echt niet overslaan tijdens het backpacken in Peru.

Huacachina
Huacachina

Pisco

Tussen Huacachina en Lima ligt het kust plaatsje Pisco. Elke dag vertrekt vanaf Pisco een boot naar de Ballestaseilanden. Deze boottocht duurt ongeveer twee uur en vaart rondom deze prachtige eilanden. Je ziet veel verschillende diersoorten zoals pinguïns, zeeleeuwen en verschillende vogelsoorten. Voor elke natuurliefhebber is dit een must om te doen. Wanneer je van de boot af komt kun je je reis weer vervolgen naar Lima of Huacachina. Ideaal om tussendoor te doen.

Lake Titicaca het grootste meer van Peru

Op de grens van Peru en Bolivia ligt het meer Titicaca. Het is het grootste meer van Zuid- Amerika. Het meer bevindt zich op 38.020 meter hoogte en is daardoor ook het hoogstgelegen meer ter wereld. Het blauwe water zorgt voor een mooi contrast met de besneeuwde witte bergtoppen die zich om het meer bevinden.

De Peruvianen leven nog steeds op drijvende eilanden op dit meer. Ze hebben dit in het verleden gebouwd om zichzelf te beschermen tegen de Inca’s. Op dit moment woont de bevolking nog steeds op deze eilanden en verbouwen ze verschillende producten op deze eilandjes. Leuk om te doen bij dit meer is de eilanden bezoeken, er overnachten en de ‘floating markt’ te bezoeken.

Lake Titicaca