fbpx
×

Reistips Peru

Peru is een geweldig land in Zuid- Amerika, maar er zijn een aantal zaken belangrijk om te weten. Hieronder zijn alle belangrijke reistips beschreven zodat jij voorbereid op reis gaat. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Kinderen in Peru

Veiligheid

Peru is een relatief veilig land in Zuid- Amerika. Toch zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. Het grootste probleem in Peru is diefstal. Gelukkig wel zonder geweld. Er vinden weinig berovingen plaats. Maar het is belangrijk je spullen dicht bij je te houden. Daarnaast is het belangrijk om je waardevolle spullen en/of sieraden in je hostel te laten. Ga er niet mee pronken en loop er niet mee te koop. Laat geen spullen onbemand achter. Op deze manier zijn er al aardig wat tassen en spullen gestolen.

Het is belangrijk om niet alleen door de jungle te gaan lopen of om in je eentje een tour te gaan doen. Doe dit altijd met een gids. En in de grotere steden heb je armere wijken, probeer dan altijd een gecertificeerde taxi of een uber te nemen. Zo verklein je de kans op een taxi ontvoering.

Alpaca's in Peru

De beste reistijd in Peru

De beste reistijd is in Peru moeilijk aan te geven. Door de verschillende gebieden en hoogteverschillen kan het klimaat snel verschillen. Hieronder is globaal beschreven wat de beste reistijd is voor elk gebied.

Over het algemeen zijn de maanden mei tot en met oktober de beste maanden om te gaan reizen in Peru. De temperatuur is dan aangenaam, alleen valt er wel wat regen.

Andes

Het Andes gebergte is de grootste bergketen van zuid- Amerika. Deze bergketen loopt door verschillende landen zoals Venezuela, Colombia, Ecuador, Bolivia, Chili, Argentinië en ook door Peru. De maanden december tot en met maart zijn de maanden met de meeste regenval in het Andes gebergte. Dit zijn de maanden wanneer het afgeraden wordt om af te reizen naar dit gebied. De maanden oktober en april zijn overgangsmaanden en er valt nog wel neerslag, maar prima periode om te reizen in het Andes gebied. De beste periode is mei tot en met september. Dit is de droogste periode. De temperatuur in het Andes gebied is vrij constant en is rond de 21 a 22 graden Celsius.

Huayhuach, Peru

Huayhuach, Peru 

Aan de kust

De beste reistijd aan de kust is december tot en met maart. Vooral de temperatuur is aangenaam in deze periode. De temperatuur is rond de 28 graden Celsius en een groot voordeel is dat het zeewater in deze periode ook een aangename temperatuur heeft. In juli en augustus zakt de buitentemperatuur tot onder de 20 graden, deze tijd is minder aangenaam aan het strand.

Amazone

In het Amazone gebied in Peru is de beste reistijd van mei tot en met september. De temperatuur is aangenaam, maar belangrijker er valt weinig neerslag deze periode. De maanden oktober en april zijn overgangsmaanden en in de maanden valt er wat meer neerslag. Het regenseizoen valt in de maanden november tot en met maart.

Visum

In Peru heb je geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel waarmee je 6 maanden in Peru mag verblijven. Was dit in elk land maar zo geregeld!

Meisje uit Peru met lammetje op haar schoot

Valuta in Peru

In Peru hebben ze ‘Nuevo Sol’ oftewel nieuwe sol als munteenheid. 1€ is ongeveer 3,7 sol (PEN). In alle grote steden en toeristische gebieden kun je pinnen. Vergeet niet bij de bank je bankpas in te stellen op Zuid- Amerika. Bij veel banken moet je dit handmatig doen, gebruik daarvoor je bankieren app.

Peru is een relatief goedkoop land als je het vergelijkt met andere Zuid- Amerikaanse landen. Ga er van uit dat je 25€ a 30€ per dag kwijt bent als je een gemiddelde uitgave hebt. Je kunt in Peru op veel producten afdingen, maak hier dus ook gebruik van.

Vaccins en Inentingen

De inentingen die zijn aanbevolen voordat je afreist naar Peru zijn DTP en Hepatitis A. In Peru wordt inenting tegen geel koorts aanbevolen als je naar het oostelijke gebied van de Andes gaat of naar het noordelijk kustgebied.

Bij een verblijf langer dan 3 maanden wordt aanbevolen vaccins te nemen tegen Hepatitis B en Rabiës. Er komt ook Malaria voor in Peru. Hieronder is aangegeven waar Malaria voor komt en waar niet. In het paarse gedeelte wordt geadviseerd een noodbehandeling mee te nemen. Het groende gedeelte alleen anti muggenmaatregelen en in het grijze gedeelte is er geen malaria. Wil je meer weten over vaccinaties op reis, kijk dan op deze website: www.vaccinatiesopreis.nl

Malariakaart van Peru
Malariakaart Peru