fbpx
×

Wat te doen in Medellín?

Wie aan Medellín denkt, denkt al snel aan drugsbazen, moordaanslagen, series en natuurlijk aan Pablo Escobar. Decennia lang stond Medellín bekend om zijn onveiligheid. Het was een plek waar je niet snel naar toe zou gaan op reis of op vakantie. Dit is de afgelopen jaren veranderd en Medellín is nu een van de leukste steden om te verblijven. Door de gunstige ligging is er in deze stad een zeer aangenaam klimaat en hierdoor wordt Medellín ook wel ‘de stad van de eeuwige lente’ genoemd. Daarnaast kent Medellín een prachtige natuur, kun je er ontzettend veel doen en heeft het een leuk nachtleven. Hieronder lees je de activiteiten die je echt niet mag missen!

Mooi uitzicht op de stad Medellín

Metro kabelbaan

Medellín heeft een metro netwerk en een deel van dat metro netwerk bestaat uit kabelbanen. Deze kabelbanen gaan over de sloppenwijken van de stad die tegen de heuvels aan liggen. Deze kabelbanen zijn aangelegd omdat de gangs die de baas waren over de sloppenwijken tol vroegen aan de inwoners om de wijk te verlaten. De overheid heeft door het aanleggen van de kabelbanen de criminelen een hak gezet, doordat ze nu ook op andere openbare plekken de stad kunnen verlaten. Stap niet uit en ga niet in je eentje door de sloppenwijken heen wandelen. Sommige wijken zijn nog niet veilig, blijf dus lekker zitten en geniet van het uitzicht.

De meest populaire kabelbaan is die van Acevedo naar Santo Domingo. In Santo Domingo kun je ook even de wijk in gaan en genieten van de typisch Colombiaanse wijk. En het is veilig om hier rond te lopen. Vervolgens kun je een kaartje kopen naar Parque Arvi, waar je even kan relaxen. Perfecte en goedkoopste manier om een groot deel van de stad te zien.

Kabelbaan over sloppenwijken van Medllín

Paragliding over Medellín

Een nog mooiere manier om de stad te bekijken is door te gaan paragliden. Medellín is perfect om te paragliden omdat er vaak een goede wind staat en er genoeg heuvels zijn om vanaf te rennen. Dit is de reden dat veel mensen in deze stad gaan paragliden. Dus als het op je bucketlist staat om dit ooit nog te gaan doen, is dit de perfecte plek. Uiteraard doe je dit met een ervaren instructeur. Er zijn heel veel plekken waar je het kan doen, vergelijk en bekijk hier de beste organisaties die het aanbieden.

Uitgaan in Medellín

De leukste wijk van Medellín is zonder twijfel El Poblado. Er bevinden zich in deze wijk veel hostels en daarom treken veel backpackers naar deze wijk. Neem dus een hostel in deze buurt, op die manier leer je veel andere backpackers kennen. Naast hostels vind je er ook veel barretjes, restaurants en nachtclubs. Overdag hangt er een heerlijke ontspannen sfeer en ‘s avonds is het een leuke plek om uit te gaan. Centraal in de wijk ligt Parque lleras. Rondom dit park vind je alle uitgaansgelegenheden.

El Poblado is het nieuwe gedeelte in Medellín. Het is ook leuk om het oude stadscentrum te bezoeken. Hier vind je nog veel meer gezellige pleintjes, kerken en een prima plaats om een middagje rond te hangen.

Plaza Botero

Pablo Escobar Tour

Pablo Escobar is de grootste drugsbaron die ooit geleefd heeft en is geboren in een klein plaatsje vlakbij Medellín. Hij heeft de rest van zijn leven gewoond en gewerkt vanuit Medellín. Ook was hij voorzitter van het beruchte Medellín kartel. De crimineel werd bekend doordat hij meedogenloos was. Je werkte met hem samen of je kan een kogel verwachten.

In Medellín zijn de mening over deze crimineel verdeeld. Sommige mensen veroordelen hem omdat hij ontzettend veel mensen heeft vermoord en omdat hij heel veel schade aan Medellín en aan Colombia heeft aangericht. Andere mensen in de stad zijn Escobar dankbaar. Hij heeft in de sloppenwijken mensen financieel gesteund door ziekenhuizen en scholen te bouwen voor de bevolking. Om deze reden zie je zijn afbeelding nog steeds regelmatig in de stad.

Je kan ontzettend veel Tours boeken die gaan over het leven van deze drugscrimineel. Realiseer je wel dat je veel van deze tours met een korreltje zout moet nemen. Veel mensen proberen geld te verdienen aan dit verleden en om deze reden worden er veel dingen bij verzonnen. Zo doen veel mensen zich voor als het neefje van Pablo Escobar en je moet je zelf ook afvragen of je deze misdadigers wilt verheerlijken door bijvoorbeeld met ze op de foto te gaan.

Daarnaast blijft het interessant om meer achter dit historische figuur te weten te komen. Kijk en vergelijk hier voor goede (betrouwbare) tours.

Walking city tour

Een hele goede en goedkope manier om meer van de stad te weten te komen is door middel van wandelende city tours. Dit klinkt een beetje suf, maar de gidsen zijn goed geïnformeerd en vertellen de informatie op een leuke manier. De tour is gratis, maar je bent natuurlijk wel vrij om de tourguide een fooi te geven na afloop. Je maakt de wandeling door het oude stadscentrum. De tour is ontzettend populair dus vaak moet je hem van te voren boeken.

People during tour Colombia -
 Medellín

Bezoek een wedstrijd van Atlético Nacional

Als je van voetbal houdt is het sowieso aan te raden een wedstrijd te bezoeken van deze club. Als je normaal gesproken wat minder om voetbal geeft is het ook leuk om een wedstrijd te bezoeken. De passie, vreugde, enthousiasme is gaaf om te zien. De supporters blijven al dansend en zingend hun club aanmoedigen. Ook als ze achterstaan blijven ze dansen en zingen. Een kaartje kost gemiddeld tussen de 5€ en 10€.

Stadion van Atletico Nacional