fbpx
×

Reisroute Mexico

Tips voor de beste reisroute om door Mexico te reizen vindt je hier. Wij zijn namelijk speciaal voor jou op zoek gegaan naar de leukste dingen om te doen. Hieronder hebben wij alles op een rijtje gezet. Dit zijn de leukste activiteiten en de fijnste plekjes om jouw vakantie en reis perfect te maken.

Reisroute Mexico

Cancun

De meest bekende plaats van Mexico. Vooral door de Amerikaanse spring break, maar ook de ideale plaats om heen te vliegen en je reis te beginnen. Belangrijke tip, maak er een kort verblijf van. Een nacht is voldoende. Ga dus snel door naar Isla Holbox. Reistijd vanaf Cancun is 2 uur met de bus naar Chiquilá en vandaar uit 15 minuten met de boot naar Isla Holbox.

Isla Holbox

Hier begint je vakantie pas echt, aangezien Isla Holbox het paradijs op aarde is. Lekker ontspannen, goeie beach clubs, prachtige stranden. Je kunt hier ook flamingo’s spotten en tussen mei en september zwemmen met walvishaaien. Vrijwel gegarandeerd zelfs.

Valladolid

Deze oude koloniale stad wil je niet missen op Yucatan. Vanuit Isla Holbox is het 15 minuten per boot terug naar Chiquilá, vervolgens 2 uur met de bus. Valladolid is vooral bekend door de beroemde Maya tempels Chichén Itzá en Cenota Samula. Deze trekpleisters zijn gemakkelijk binnen 1 dag te bezoeken. Ons advies is dus hier 2 nachten te verblijven.

Tulum

Deze plaats is ontzettend populair aan het worden. Mag daarom ook absoluut niet ontbreken aan jouw reisroute. Vooral door de relaxte sfeer, langgerekte witte zandstranden omringd door palmbomen en er is super veel te doen. Daarom raden wij aan hier minimaal 3 nachten te verblijven, maar als je de tijd hebt zeker een week. Leukste is dat je hier makkelijke fietstochten kunt maken om de leukste plekken te bezoeken. Een fiets huur je al voor 50-100 pesos.

Dit wil je niet missen!

  • Grand Cenote: Ontzettend helder water vol vis en schildpadden. Snorkel en Gopro mee dus!
  • Maya Temple of the Wind, vooral uniek omdat deze aan zee ligt.
  • El Gourmet is de plek voor een lekkere lunch.
  • Mulberry Project Tulum is één van de favoriete beach clubs.

Bacalar

Deze Laguna is zeker één van de hoogtepunten van heel Mexico. Met name omdat Bacalar een zoetwatermeer is en continue gevoed wordt door grondwater. Dit maakt het water hier kristalhelder. Je kunt het zelfs vergelijken met de Filipijnen. De ideale plek dus voor backpackers en reizigers die een voorkeur hebben voor zon, zee en strand. Zeker toevoegen aan je reisroute. Wil jij onze top tips weten?
lees dan hier verder.