fbpx
×

Wat te doen in Bacalar

Bacalar is zeker één van de mooiste plekken in heel Mexico. Daarom raden wij je ook absoluut aan hier een dag of twee voor vrij te maken. Vooral omdat het nog een onontdekte parel is en dus ook weinig toerisme vergeleken met de rest van Mexico.

Zeilen op de Laguna

Het allerleukste om hier te doen is zeilen over de Laguna. Door de stroom aan grondwater die dit meer voed, is het water hemelsblauw. Je kunt het zelfs vergelijken met dat van de Malediven. Je zult dus vooral leuke stops maken om te zwemmen en te snorkelen. Tip: neem je snorkel en gopro camera mee!

Snorkelen Bacalar Rapids

Snorkelen Bacalar Rapids

Dit langgerekte kanaal wat dwars door het prachtige landschap heen stroomt is perfect voor de luie snorkeltocht. De stroming zorgt er namelijk voor dat je zelf vrijwel niks hoeft te doen. Ideaal toch? Eenmaal aan het eind van het kanaal loop je simpelweg via de kant weer terug naar het Restaurant. Je kunt natuurlijk ook voor nog een ronde gaan!

Las Cocalitos

Onze favoriete plek om te chillen. Vandaar adviseren wij jou ook deze aan je lijstje toe te voegen. Heerlijke plek om te zwemmen en te zonnen. Dit doe je het best bij het restaurant op het stuk gras. Hier kun je tevens ook wat lekkere drankjes en hapjes bestellen. Let op: Je betaald wel een kleine entree van 50 pesos.

Verblijf in Bacalar

Een ideale plek om te verblijven is hotel Kairos. Het ligt vrijwel tegen de laguna aan. Daarbij ook nog eens makkelijk toegang tot het meer zelf. De kamers zelf zijn voorzien van een goed bed en een fijne douche. Ook het ontbijt is ontzettend goed. Wij raden aan om vroeg te boeken. Zo garandeer je jezelf een kamer. Nog een optie is Azul 36 Hotel. Vrij nieuw hotel voorzien van goeie bedden en ook nog eens een goeie locatie.
Klik hier voor meer tips in Mexico.