fbpx
×

Backpack tips

Wanneer je gaat reizen moet je vooraf het een en ander uitzoeken. Waar gaat mijn reis heen? Wat heb ik daarvoor nodig? enz. Dan is het uiteraard belangrijk om een vliegticket te hebben en een geldig paspoort. Als je deze zaken geregeld hebt is het belangrijk dat je de juiste spullen bij je hebt. Je wilt niet op reis daar nog is mee bezig zijn. Dat gaat allemaal van je kostbare reistijd af en dat wil je niet. Het belangrijkste is natuurlijk een goede betrouwbare backpack waarin je al je spullen mee kunt nemen. Maar wanneer je er een gaat uitzoeken kom je heel veel verschillen tegen tussen backpacks. Zo zijn er verschillende maten, kleuren, en types. Wij gaan je een handje helpen bij het uitzoeken van de juiste backpack voor jou met deze tips!

Backpack tips

Maat

Wat belangrijk is bij het uitzoeken van de juiste backpack is de maat. De maat zal afhangen van de reis die je gaat maken. Als je een zonnige vakantie gepland hebt zonder al te veel activiteiten zul je een kleinere tas nodig hebben dan wanneer je gaat hiken in een kouder klimaat.

De maten variëren ongeveer van 55 liter tot en met 90 liter. Een inhoud van minder dan 55 liter is echt te klein. Uiteraard is het fijn om licht bepakt onderweg te zijn, zonder veel mee te hoeven nemen, alleen heeft de gemiddelde backpacker behoefte aan iets meer ruimte. Wanneer iemand een tas aanschaft groter dan 90 liter is hij of zij waarschijnlijk van plan om echt te gaan survivallen en naar koudere bestemmingen af te reizen.

bovenkant

De reden dat wij zelf niet een backpack van 60 liter of kleiner zouden nemen is dat je de backpack waarschijnlijk vaker dan 1 keer wilt gebruiken. 60 liter zou genoeg moeten zijn voor een korte zonnige vakantie. Alleen als je de backpack vervolgens nog een keer wilt gebruiken voor een langere reis zul je weer een nieuwe moeten aanschaffen. Om gelijk een slimme en duurzame aankoop te doen adviseren wij om een backpack te kopen die een maatje groter is. Op deze manier kun je hem jarenlang gebruiken.

Backpacks die groter zijn dan 90 liter zouden wij ook niet adviseren. Als deze backpack niet vol is hangt het gewicht allemaal vrij laag. En daardoor hangt het gewicht op je kont in plaats van op je rug. Dit is niet comfortabel. Daarnaast zijn dit waarschijnlijk backpacks die gebruikt worden door mensen die willen survivallen en die hebben andere kwaliteitseisen dan de gemiddelde backpacker die naar bijvoorbeeld Azië reist. Deze backpacks zijn ook een stuk duurder en dit is zonde van je reisbudget.

Wij geven als tip om een backpack aan te schaffen die een inhoud heeft tussen de 65 en 80 liter. Op deze manier kun je hem voor meerdere reizen gebruiken en heb je voor elk type reis genoeg inhoud.

backpacks

Backpack materiaal

Er zijn heel veel verschillende type backpacks. Te beginnen bij het materiaal waarvan de backpack is gemaakt. Tegenwoordige worden alle backpacks gemaakt van nylon of polyester. Deze stoffen lijken op elkaar en hebben beide eigenschappen waardoor ze geschikt zijn voor de productie van backpacks. Eigenschappen van polyester zijn:

 • Sterk
 • Kleurvast
 • Licht
 • Kreukvrij
 • Voelt zacht aan
 • Droogt snel op
 • Neemt weinig tot geen vocht op

En de mindere eigenschappen zijn dat je het niet te heet kan wassen en dat het statisch kan worden. De eigenschappen van Nylon zijn:

 • Vormvast
 • Elastisch
 • Waterafstotend
 • Kreukvrij
 • Neemt weinig tot geen vocht op
 • Droogt zeer snel, hoeft dus niet in de wasdroger

Het nadeel van Nylon is dat de kleuren sneller vaag worden of verkleuren en dat een slecht ademend vermogen heeft.

Tips
polyester

Onze Tip is om of een nylon of een polyester tas te kopen. Vroeger waren de verschillen wat groter tussen deze twee stoffen. Echter gaat de techniek ook vooruit en zijn beide stoffen perfect voor de productie voor backpacks ondanks dat er nog wat kleine verschillen zijn.

Types

Er zijn heel veel verschillende soorten backpacks en wij snappen dat het lastig is om de juiste te kiezen. Wat je tegenwoordig veel ziet is dat backpacks ook vanaf de zijkant zijn te openen als een soort koffer. Dus je kunt niet alleen vanaf de bovenkant je spullen in en uit de backpack doen, maar ook vanaf de zijkant. Uiteraard kun je de backpack wel via de bovenkant vullen, maar als je snel iets nodig hebt wat in het midden of onderop ligt kun je hier heel gemakkelijk bij.

Backpack tips

Wij vinden zelf deze backpacks ontzettend praktisch. Je kunt hem als een gewone ‘normale’ backpack gebruiken, maar ook snel iets eruit halen wanneer dat nodig is.

Als je een nieuwe backpack gaat aanschaffen kijk dan ook of de backpack veel zij vakjes heeft. Op deze manier kan je je spullen al een beetje ordenen en hoeft niet alles in het grote compartiment. En als laatste tip gebruiken wij ook altijd backpack zakken. Dit zijn kleine zakken/tassen die je in je backpack doet met daarin je spullen. Bijvoorbeeld een tas met schone kleding een tas met vuile was een tas met ondergoed enz! Hierdoor kun je alles snel inpakken en uitpakken. Als je geen backpack zakken hebt kun je ook plastic tasjes gebruiken.

Backpack zakken rood
Backpack zakken

Waterdicht

Het is belangrijk dat je backpack minimaal waterafstotend is wanneer je gaat reizen. De kans is groot dat je een keer in de regen loopt of dat je tas op een andere manier nat wordt. Dan is het fijn dat niet gelijk al je spullen nat zijn. Daarnaast is het handig om een regenhoes mee te nemen. Vaak kun je die erbij kopen. Bij alle backpacks van FlipFlop Feelings wordt er gratis een regenhoes mee gestuurd.

Tips wat betreft veiligheid

Veiligheid is op meerdere manieren erg belangrijk. Als eerste is het belangrijk dat je een slotje meeneemt op reis zodat je jouw backpack ten alle tijden op slot kunt doen. Zo weet je dat mensen er niks in of uithalen zonder dat jij het door hebt. Gebruik TSA locks. De douane kan een TSA lock openen en vervolgens weer sluiten, hierdoor hoeven ze niks te forceren. En het is handig om een slotje te nemen die flexibele kabeltjes heeft zodat je gemakkelijk je backpack op slot kunt doen door het slotje te sluiten tussen twee ritssluitingen.

4 kleuren

Het is belangrijk om je backpack op de een of andere manier te taggen. Dit wil zeggen dat hij ten eerste herkenbaar is voor jou wanneer mensen toevallig dezelfde backpack hebben. En ten tweede dat mensen weten dat het jouw backpack is als ze hem bijvoorbeeld vinden. Wanneer je je backpack kwijt bent op bijvoorbeeld het vliegveld kunnen de vinders van de tas contact met jou opnemen doordat jij je gegevens op de tas hebt achtergelaten. Dit kan je met een grote stift doen maar handiger is het om een backpack tag aanschaffen.

Aan een tas