fbpx
×

Wat te doen in Hoi An?

boot op het water bij Hoi An
Hoi An

Waarom Hoi An?

Hoi An is onder heel veel backpackers een populaire bestemming. Dit heeft te maken met de sfeer en de uitstraling van dit pittoreske stadje. Hoi An was van de 16e tot de 18e eeuw een belangrijke havenstad en trok veel handelaars vanuit Japan, China en Europa. Omdat de Thu Bon rivier is dichtgeslibd is de havenstad in de 19e eeuw niet meegegroeid met de industriële ontwikkeling. Hierdoor heeft de tijd een beetje stil gestaan. Nog steeds zijn er veel Japanse handelshuizen, Chinese pagodes en oude Franse winkeltjes te bewonderen in het oude stadscentrum.

Dit heeft ervoor gezorgd dat Hoi sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het symbool van de stad is een Japanse brug. Daarnaast zijn er niet echte bezienswaardigheden die je moet zien. De charme van de stad is juist het hele oude stads centrum.

Japanse brug
Japanse brug

Wat te doen in Hoi An?

Wat leuk is om te doen is in Hoi An een fiets huren. Het oude stadscentrum is auto vrij en daarom kan je rustig genieten van de sfeer in het oude stadscentrum. Bij de meeste accommodaties kun je een fiets huren, daarnaast is het makkelijk om ergens een fiets te huren in de binnenstad. In de avond is de stad verlicht met lampionnen en is het leuk om de Hoi An night market te bezoeken.

Lampionnen in Hoi An

Kleding

Hoogst waarschijnlijk heb je op je reis al enkele keren aangeboden gekregen om een pak op maat te laten maken. Als je dit nog niet gedaan hebt en dit wel graag wilt laten doen is Hoi An perfect om een pak te laten maken. Je kunt deze zelf ontwerpen en het is relatief goedkoop. Kijk op tripadvisor voor een winkel met goede recensies. Wil je niet gedurende de hele reis je pak mee sjouwen laat deze dan opsturen naar het thuisland. Wel zo makkelijk.

Strand

Hoi An ligt aan de kust en daarom is het eenvoudig om het strand te bezoeken. De twee meeste bekenden stranden zijn Cua Dai en An Bang. Cua Dai ligt op 5 kilometer van het stadscentrum en is daarom makkelijk met de fiets, brommer of taxi te bereiken. Het is strand is 3 kilometer lang en daardoor is er ruimte genoeg ook al zijn er veel toeristen.

An Bang strand ligt ten noorden van Cua Dai en ligt daarom iets verder van het stadscentrum af. Het voordeel is wel dat er daardoor minder toeristen zijn en je nog meer kan genieten van de rust.

An Bang Beach
An Bang Beach

Hai Van Pass

Tussen Hué en Hoi An vind je de Hai van Pass. Deze route is tussen de 25 en 35 kilometer lang. Deze route loopt door de bergen en geeft op sommige momenten een fantastisch uitzicht over de kust. Het kreeg grote bekendheid toen de mannen van Top Gear deze route namen tijdens hun special in Vietnam en waren onder de indruk van deze route. Ze noemden deze route een van de beste van kust wegen ter wereld en daarmee zijn wij het eens. Huur een scooter en geniet van deze prachtige weg! Meer informatie over Vietnam vind je hier.