fbpx
×

Reistips Vietnam

Hieronder zijn Reistips beschreven die handig zijn om te weten voordat je naar Vietnam gaat.

Vrouw op de Mekong rivier met Vietnameze hoed.

Beste reistijd

De beste reistijd in Vietnam is van december tot en met maart. In Vietnam is het moeilijker aan te geven wat exact de beste reistijd is voor het hele land maar wat makkelijker om het per regio aan te geven. Dit komt omdat het een uitgestrekt land is en het klimaat in het noorden kan verschillen van het zuiden. Hieronder is per regio beschreven wat de beste reistijd is.

Beste reistijd Noord Vietnam

De beste reistijd in Vietnam is oktober tot en met december. In de zomermaanden (juli – augustus) valt er veel neerslag dit zijn dus niet de beste maanden om het noorden te bezoeken. januari, februari en maart zijn ook uitstekende maanden om het noorden te bezoeken, houdt er alleen rekening mee dat het iets kouder kan worden dus neem voldoende kleding mee.

Beste reistijd Midden Vietnam

De beste reistijd is februari tot en met juni. In deze maanden is de temperatuur aangenaam en is er weinig neerslag. Vanaf juli daalt de temperatuur en neemt de neerslag toe. In januari wordt het weer beter. Vanaf deze maand neemt de temperatuur toe en valt er minder neerslag.

Beste reistijd Zuid Vietnam

De beste reistijd in Zuid Vietnam is december tot en met maart. dit komt omdat de hoeveelheid neerslag laag is. Daarentegen blijft de temperatuur in het zuiden het hele jaar goed. De temperatuur schommelt tussen de 27 en 31 graden.

Visum

Hieronder zijn reistips over Vietnam beschreven wat betreft het regelen van een visum. In Vietnam gaat dit anders dan in veel andere Aziatische landen. Het is moeilijker om een ‘visa on arrival’ aan te vragen wanneer je het land binnenkomt. Dit betekend dat je van te voren je visum moet regelen.

Stempels voor visum

Vlieg je vanuit Nederland naar Vietnam dan is het mogelijk om een ‘visa on arrival’ aan te vragen. Je hebt dan wel een autorisatiebrief nodig die je online kunt aanvragen. Met deze autorisatiebrief kun je bij een immigratiekantoor een visum aanvragen. Wanneer je Vietnam nadert via een buurland kan je geen ‘visa on arrival’ aanvragen.

Wanneer je vanuit Nederland naar Vietnam reist is het aan te raden online je visum aanvragen. Dit kan via E-visum.nl

Wanneer je vanuit een buurland Vietnam binnenkomt is het aan te raden in het buurland alvast je visum te regelen. In Laos, Cambodja of Thailand kun je dit gemakkelijk doen bij een van de vele reisbureaus.

Inentingen

Hieronder staan enkele reistips over Vietnam beschreven wat betreft inentingen en bescherming tegen ziektes. Belangrijk advies is om sowieso deet en/of anti muggenspray mee te nemen (link naar onze anti muggenspray/deet).

Wanneer je gaat backpacken in Vietnam wordt aangeraden om vaccinaties te nemen tegen:

  • DTP (difterie, tetanus, polio)
  • Hepatitis A

Wanneer je van plan bent om langer dan 3 maanden in Vietnam te verblijven wordt aangeraden om vaccinaties te nemen tegen:

  • Hepatitis B
  • Buiktyfus
  • Rabiës
  • Tuberculose

Vaccinaties tegen geelkoorts wordt alleen aangeraden als je korter dan 7 dagen ervoor in een land bent geweest waar geelkoorts voorkomt.

Als je niet ingeënt bent tegen de mazelen wordt een BMR inenting aanbevolen.

Malaria

Malaria komt voor in Vietnam. Neem naast de standaard anti muggen maatregelen ook een noodbehandeling mee. Laat je door een deskundige adviseren wat de opties zijn. De anti muggen maatregelen die je zelf kunt nemen zijn deet, lange mouwen dragen en slapen onder een klamboe. De afbeelding hieronder geeft aan waar malaria voorkomt. In de paarse gebieden wordt een noodbehandeling geadviseerd, de groende gebieden alleen anti muggen maatrgelen en in de grijze gebieden zijn geen voorzorgsmaatregelen nodig. Lees meer over vaccinaties in het buitenland op www.vaccinatiesopreis.nl

Malariakaart Vietnam
Malaria kaart Vietnam

Valuta

Hieronder zijn reistips beschreven wat betreft de valuta in Vietnam. In Vietnam hebben ze de Vietnamese dong. 27.000 dong is ongeveer 1 euro. Naast de dong kan je op veel plekken met de dollar betalen, maar daar kan je niet overal vanuit gaan.

Je kan op bijna alle plekken een pinautomaat vinden. Een andere reistip in Vietnam is altijd het maximale bedrag op te nemen want bij elke pin transactie betaal je een commissie. Hierdoor betaal je in verhouding minder commissie geld.

Neem in Vietnam altijd een creditcard mee. Dit is handig mocht je niet kunnen pinnen met je gewone bankpas. Daarnaast heb je voor diverse boekingen of voor het kopen van vliegtickets een creditcard nodig.

Een andere reistip in Vietnam is om altijd je bankpas in te stellen naar het continent waar je naar toe gaat. De meeste bankpassen zijn ingesteld op Europa. Bij alle grote banken kun je dit eenvoudig instellen met je bankieren app.

Lees hier meer over de mooiste plekken in Vietnam.