fbpx
×

Reisroute Vietnam

De beste reisroute in Vietnam is van het noorden naar het zuiden of andersom. Vietnam is een uitgestrekt land langs de kustlijn. Vandaar dat mensen vaak in Hanoi of Ho Chi Minh beginnen en van daaruit naar het noorden of zuiden afreizen. Hieronder zijn de populairste bestemmingen beschreven om je een indruk van dit geweldige land te geven.

Straten van Hanoi in Vietnam
Straatbeeld in Hanoi

De reden dat veel mensen naar Vietnam gaan is om dat er voor elke backpacker genoeg te beleven valt. Of je nou houdt van geschiedenis, natuur, stranden of een feestje. Je gaat het allemaal vinden in Vietnam. De geschiedenis van Vietnam heeft het land getekend en voordat je afreist naar dit geweldige land is het aan te raden je meer te verdiepen in de geschiedenis omdat je op deze manier meer begrijpt van de mensen en de cultuur.

Reisroute zuiden

Veel backpackers beginnen met hun reisroute in Vietnam in het zuiden en starten dan in Ho Chi Minh vroeger bekend als Saigon. Het is de grootste stad van Vietnam en kent 4,5 miljoen inwoners. De stad is een mengelmoes van verschillende invloeden. Aan de ene kant is het een grote Aziatische stad vergelijkbaar met Bangkok of Pnomh Penh, maar door westerse invloeden heeft het een eigen karakter. Daarnaast vind je er nog steeds van origine Franse bakkerijen. Dit komt omdat Vietnam lange tijd een Franse kolonie was. Ho Chi Minh voelt ook aan als een westerse stad, dit komt onder andere door de wolkenkrabbers, fastfoodketens en de shopping malls.

Ho Chi Minh City Skyline
Ho Chi Minh City

Wanneer je na de drukte van Ho Chi Minh city even wilt ontspannen gaan veel backpackers naar Mui Ne. Het is een heerlijke kustplaats waar je kan ontspannen en kan genieten van de zandduinen, strand of kunt gaan surfen.

Na het geluier in Mui Ne is het tijd om de reisroute in Vietnam weer op te pakken. Dit kan in Dalat. Dat is de volgende logische stap. In Dalat is het aan te raden om een tour te boeken in de Canyon. Hier kun je abseilen, grotten bezoeken of zwemmen bij de watervallen. Het is een prachtig gebied om te hiken of te mountainbiken.

Nha Trang is een badplaats die vooral bij Russen heel populair is. Het heeft te maken met het Russische vakantieseizoen of het er overspoeld is met russen of niet. Een aanrader is Vinpearl, dit is het eiland wat voor Nha Trang ligt. Je betaalt eenmalig entree en kan de hele dag genieten van een groot waterpark. Daarnaast kent het veel attracties een gamehall, bioscopen en en nog veel meer. Leuk voor de afwisseling om je een dag als een kleuter te gedragen.

Reisroute midden

Een prachtige authentieke plaats in het midden van Vietnam is Hoi An. Een authentieke plaats waar je het gevoel hebt echt in Vietnam te zijn. Dit komt omdat Hoi An niet aangetast is door de oorlog. Veel backpackers blijven in Hoi An om cultuur te snuiven, een kookcursus te doen of om een maatpak te laten maken. Hoi An staat bekend om een uitstekende prijs kwaliteit verhouden wat betreft het laten maken van een maatpak. Lees hier meer over Hoi An. 

Da Nang is een plaats aan de kust waar je kan genieten van het strand, daarnaast is het ook bekend van de ‘Hai Van Pass’. Deze pass is een prachtige route die je met de scooter of motor kunt afleggen langs de kust. Ondanks dat Da Nang een vrij grote stad is, blijven de meeste Backpackers niet heel lang.

Reisroute noord Vietnam

In het noorden van Vietnam ligt de hoofdstad Hanoi. Deze stad mag je niet overslaan op je reisroute. Ondanks dat het niet heel veel bezienswaardigheden heeft waar je naar toe moet gaan, is het vooral de charme van de stad wat het aantrekkelijk maakt. Het is een grote Aziatische stad zonder hoogbouw. Daarnaast heeft het wel de charme en openheid van een grote Aziatische stad. Dit vind je bijvoorbeeld terug op ‘Old Quarter’. Op dit plein kun je genieten van streetfood en authentieke Vietnamese winkeltjes. Een andere tip is om het Ho Chi Minh mausoleum te bezoeken.

Het meeste bekende natuurgebied in Vietnam is Ha Long Bay. Op je reisroute in Vietnam mag je deze plek niet overslaan omdat het een prachtig uniek gebied is. Het gebied staat bekend om kalkstenen die uit het water komen. Dit zijn er ongeveer 2000. Alles bij elkaar zorgt dit voor een geweldig uitzicht. Boek hier vast je Ha Long Bay ticket.

Ha Long Bay
Ha Long Bay

Als laatste plaats op deze reisroute in Vietnam vinden we het bergplaatsje Sapa. Deze plaatst staat bekend om zijn prachtige berglandschap. Daarnaast kent het landschap veel rijstvelden die voor een uniek uitzicht zorgen. Veel reizigers doen een trekking in dit gebied. Het is mogelijk om een trekking te doen voor een of meerdere dagen. Op deze manier ervaar je het beste de schoonheid van het gebied. Zorg wel voor voldoende kleding omdat het er koud kan zijn, zeker in de nacht. Meer informatie over Vietnam lees je hier.