fbpx
×

Wat te doen in Chiang Mai

Olifanten in Chiang Mai

In Chiang Mai is het leuk om verschillende activiteiten te doen. Zoals een jungle trekking, kookcursus of een markt te bezoeken. Na Bangkok is Chang Mai de grootste stad van Thailand. Chiang Mai is daarentegen een hele andere stad als Bangkok. Het is er veel rustiger dan in Bangkok, je hebt er niet de hoogbouw en het is relaxter. De prijzen zijn in deze stad ook veel gunstiger dan in bijvoorbeeld het zuiden. Voor 50 THB (1,20 €) heb je in Chiang Mai een lekkere maaltijd. Wij raden aan om zeker een week uit te trekken voor Chiang Mai, er valt zoveel te doen!

Hieronder zijn 10 activiteiten beschreven die je kunt doen wanneer je in Chiang Mai bent.

Jungle trekking in Chiang Mai

Het is zeker aan te raden om een jungle trekking te doen in Chiang Mai. Afhankelijk van wat je zelf wilt kun je 1 of meerdere dagen een trip door de prachtige natuur van Thailand maken. Dit kun je meestal gewoon boeken bij je hostel. Daarnaast zijn er veel toeristen bureau’s die ook deze trips aanbieden. Deze zijn voornamelijk gevestigd op Moon Muang Road.  Er zit nog vrij veel verschil in de kwaliteit en de prijs van de tours. Vergelijk dus de tours en vraag aan andere backpackers wat een goede tour is.

Meisje in de jungle

Je kan verwachten dat je tijdens deze tour een flinke wandeling gaat maken. Neem dus comfortabele kleding mee en ga niet op je ‘FlipFlops’ deze tour doen. Daarnaast ga je watervallen bezoeken, inheems dorp bezoeken, genieten van prachtige uitzichten en 1 of meerdere nachten vrij primitief leven. Boek en vergelijk hier de jungle trekking.

Kook les

Thailand staat bekend om het heerlijke eten. Natuurlijk is het fijn om dit op te eten, maar hoe leuk is het als je het ook kan bereiden. Wanneer je thuis geen keuken prins of prinses bent is het alsnog leuk om een keer zo’n les te volgen. Je gaat van te voren verse ingrediënten kopen op de markt en vervolgens 1 of meerdere gerechten onder begeleiding maken.Chiang Mai kookles

Scooter trip om Chiang Mai

In Chiang Mai is het al een stuk relaxter om met een scooter te rijden dan bijvoorbeeld in Bangkok. In het Centrum is het nog vrij druk, maar in het gebied eromheen kan je prima een dag tour maken. Het is ook mogelijk om een langere tour te maken. De zogenoemde Mae Hong Son loop. Als je deze loop rijdt ga je vanuit Chiang Mai meerdere dagen naar steden en plaatsen rondom Chiang Mai. Wanneer je niet zoveel tijd hebt is het aan te raden een 1 daagse scooter loop te maken. Zo kun je in relatief korte tijd veel van de prachtige natuur rondom Chiang Mai ontdekken.

Scooter Trip

Night market

De night market kun je vinden op de Chang Klan Road. Je kunt er van alles kopen en alleen eroverheen lopen is al een beleving op zich. Je kunt er ook heerlijk eten dus trek er een avondje voor uit. De markt is geopend van 18:00 tot 00:00.

Ladyboy cabaret

Ladyboys zijn onderdeel van de Thaise cultuur en daarom mag je deze voorstelling niet missen. Het is een prachtige voorstelling met muziek, dans en spektakel. Drink eerst een paar Chang biertjes en je staat volop mee te zingen op Lady Gaga en ABBA. Je vind het Ladyboy cabaret op Anusan markt in Chang Mai en het kost je ongeveer 350 THB inclusief drankje. Om 21:30 begint de voorstelling dus wees op tijd!

Ladyboy Cabaret

Wat Phra That Doi Suthep

De bekendste tempel van Chiang Mai is de Wat Phra That Doi Suthep. Het is daarnaast ook de meeste bezochte tempel van Noord Thailand. Verstandig is dus om deze tempel heel vroeg of laat in de middag te bezoeken.  Het tempelcomplex ligt ongeveer op 15 km van het centrum. Het is dus makkelijk met de scooter te bereiken of met de taxi. Wat deze tempel bijzonder maakt, is dat deze gebouw is op de Doi Suthep. Dat is de naam van de berg. Hierdoor heb je een fantastisch uitzicht over de stad Chiang Mai. Bij aankomst kun je op twee manieren naar boven om de tempel te bezoeken. Je kunt met de kabelbaan of lopend de 309 traptreden op. Wij adviseren je met de trap te gaan, geeft meer voldoening wanneer je van het uitzicht geniet.

Chiang Mai Tempel

Chiang Mai Canyon

Wanneer je wilt afkoelen in Chiang Mai kun je niet naar het strand. Een goed alternatief is dan om de Canyon te bezoeken. De Canyon is een verlaten en nu volgelopen oude steengroeve. Deze wordt nu gebruikt als waterpark. Je kunt er onder andere cliff jumpen, wakeboarden, zwemmen en met een zipline over het gebied heen vliegen. Je vind de Chiang Mai Canyon in het Hang Dong district en dat is 20 kilometer ten zuiden van het centrum. Met de scooter ben je er in 45 minuten. Een aanrader voor een leuk dagje uit.

Canyon zwemparadijs

Sunday walking street

Wanneer je op een zondag in Chiang Mai bent moet je echt naar de avondmarkt die elke zondag op Ratchadamnoen Road wordt gehouden. Het verschil met andere markten is dat hier andere spullen worden aangeboden. Hier vind je niet standaard t-shirtjes met daarop ‘ i love Chiang Mai’. Hier vind je spullen die gemaakt zijn door echte Thaise ambacht. Om deze reden is het ook een populaire markt onder de Thaise bevolking.

Doi Inthanon National Park

De hoogste berg in Thailand is de Doi Inthanon. Deze berg ligt 2565 meter boven zeeniveau. Deze berg ligt in het gelijknamige Doi Inthanon National Park. Het is niet moeilijk om aan de top te komen, aangezien je heel ver met een auto omhoog kan. Dus je hoeft niet ver te klimmen. Je hebt niet gegarandeerd een mooi uitzicht, dit komt door de mist die er kan hangen. Naast het bereiken van het hoogste punt in Thailand kun je rondom de berg genieten van de prachtige watervallen, wildlife en diverse tempels die zich er bevinden.

Muay Thai

Muay Thai is in Thailand wat in Nederland voetbal is. Het is de nationale sport. In elk dorpje of stadje vindt je wel een Muay Thai school. Onder Thaise jongens is deze sport razend populair. Het is aan te raden een 1 of meerdaagse cursus te volgen in deze Thaise vechtsport. Overal in Chiang Mai kan je een Muay Thai cursus volgen, maar aangezien Chiang Mai een hele fijne en goedkope stad is om te verblijven raden wij het aan om dat hier te doen.

Kijk hier voor meer locaties in Thailand.