fbpx
×

Beste reisroute Thailand

Bootjes op het water

De beste reisroute in Thailand is hieronder beschreven. Thailand heeft ontzettend veel bezienswaardigheden, een eigen traditionele cultuur en prachtige natuur. Daarnaast zijn de kosten en het reisgemak de reden dat veel backpackers in Thailand beginnen. Voor elke reiziger is er genoeg te doen. Of je nou houdt van strand feestjes, jungle tochten, tempels bezoeken of de gekte van Bangkok wilt ervaren. Thailand is een ontzettend gastvrij land. De mensen helpen je graag op weg als je de weg niet weet, of wanneer je iets anders nodig hebt. Deze open en vriendelijke houding zorgt er onder andere voor dat Thailand het land van de glimlach wordt genoemd. Hieronder is de beste reisroute door Thailand beschreven.

Midden- Thailand

Bangkok

Grote kans wanneer je begint met backpacken in Thailand of in Zuidoost- Azië de eerste locatie Bangkok is. Hier beginnen en eindigen veel backpackers hun reis avontuur. Voor velen zal het een doorstap zijn naar een volgende bestemming, maar Bangkok heeft ontzettend veel te bieden. Bij elke keer dat je terugkeert naar deze miljoenenstad ga je het elke keer meer waarderen.De meeste mensen die voor het eerst in Bangkok komen ervaren het als een cultuurschok. Dit heeft als reden dat Bangkok een ontzettend energieke stad is waar er heel veel gebeurt. Het is de grootste stad van Thailand en telt 8,3 miljoen inwoners. Met de omliggende regio’s meegerekend telt Bangkok 15 miljoen inwoners. Lees hier meer over Bangkok.

Skyline van Bangkok

Ayutthaya – Kanchanaburi

Op ongeveer 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt Ayutthaya en hierdoor is het een goede optie voor je reisroute in Thailand. De reden dat veel backpackers Ayutthaya bezoeken zijn de historische tempels en de eeuwenoude ruïnes. Deze zijn zo bijzonders dat ze op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Kanchanaburi is een plaats wat 100 kilometer ten noordoosten van Bangkok ligt en ook deze plaats is bekend onder veel backpackers. Dit komt omdat hier ‘the bridge over the river Kwai’ is gevestigd. Veel mensen kennen deze brug van de gelijknamige film. Deze brug is onderdeel van de ‘dodenspoorlijn’. Deze dodenspoorlijn is onder brute omstandigheden gebouwd door krijgsgevangen in de tweede wereldoorlog. Ook bevinden zich de Erawan watervallen in de regio Kanchanaburi, volgens velen zijn dit de mooiste watervallen van Thailand.

Oude tempels van Ayutthaya

The bridge over the river Kwai

Khao Yai national park

In het midden van Thailand kun je ook prachtige natuur vinden. Een mooie plek om naar toe te gaan is Khao Yai national park. Dit park is opgericht in 1962 en is daarmee het oudste nationale park van Thailand. Het ligt 180 kilometer te noordoosten van Bangkok en is daarom makkelijk en snel te bereiken vanaf de hoofdstad. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen aan de vele zoogdieren en vogelsoorten die nog in het wild zijn te bewonderen.

Groep olifanten op de weg

Het centrale deel van Thailand wordt door sommige gezien als een overstap plaats naar het noorden of naar de eilanden in het zuiden. Maar wanneer je genoeg tijd hebt mag je deze regio niet al te snel op je reisroute door Thailand.

Noord- Thailand

Het noorden van Thailand staat bekend om zijn natuur. Berglandschappen, grotten, watervallen en jungle zijn allemaal te vinden in deze streek. De natuur op zichzelf is al een reden om naar het noorden van Thailand te gaan en mag je zeker niet missen op je reisroute door Thailand.

Chang mai

De grootste en bekendste stad in het noorden is Chang Mai. Het is na Bangkok de grootste stad van Thailand, maar totaal niet met elkaar te vergelijken. Backpackers trekken naar deze stad om verschillende redenen. Chang Mai is perfect wanneer je meer activiteit zoekt.Bijvoorbeeld het volgen van een kookcursus, kick boksen in een muay Thai kamp of het bezoeken van lokale markten. Vanuit Chang Mai vertrekken ook veel mensen voor een meerdaagse jungle trekking in de bergen.

Chiang Mai by night

Pai

150 kilometer ten noordwesten van Chang Mai ligt het bergdorpje Pai. Dit is zeker een ‘must see’ plaats als je het mij vraagt. Bijna elke backpacker die naar Pai afrijst blijft hier veel langer dan gepland. Dit heeft als reden dat Pai aan de ene kant een prachtig landschap heeft met bergen, canyon en zelfs geisers. Aan de andere kant is het een plek om heerlijk te ontspannen en andere backpackers te ontmoeten.

Canyon in Pai

Chang Rai – Sukhothai

Een andere populaire bestemming in dit gebied is Chang Rai. Deze stad valt te vergelijken met Chang Mai, alleen is het minder toeristisch. Ook vanuit Chang Rai doen veel mensen een jungle trekking door de bergen. Daarnaast zijn er ook in Chang Rai bijzondere tempels te zien. Zo is de meeste bijzondere de ‘witte tempel’. Je raad het al, deze is helemaal wit. Een andere populaire bestemming in het noorden is Sukhothai. Deze stad staat bekend om zijn eeuwenoude ruïnes en tempels.

Zuid- Thailand

Het zuiden van Thailand staat bekend om zijn prachtige eilanden, witte stranden en kristal blauw water. Toch onderscheiden de meeste eilanden zich van de andere eilanden en hebben ze elk een specifiek karakter. Leuke activiteiten zijn duiken, plankton spotten, naar strandfeestjes (fullmoon praty) gaan en gewoon heerlijk genieten op het strand met een lekker drankje in je hand. De meeste mensen hebben het zuiden van Thailand op hun reisroute staan en dit begrijpen wij volkomen.

Koh Tao

Er zijn 3 toegankelijke eilanden ten oosten van het vasteland. Dit zijn Koh Tao, Koh Samui en Koh Phangan. Ko Tao is de kleinste van de drie en is bekend om het duiken. Mensen zijn er vaak aan het duiken, hebben gedoken of gaan duiken. Het is ook het ideale eiland om je duikcertificaat te halen. Zowel ‘open water’ als ‘advanced’ diploma’s zijn hier goedkoop te halen. Wanneer je niet van duiken houdt is het nog steeds een prachtige plek om naar toe te gaan. Er zijn hele mooi snorkelplekken waar je in sommige gevallen meer koraal ziet dan op de plekken waar gedoken wordt. Je ziet helaas dat het intensief duiken met onervaren mensen zijn sporen heeft achtergelaten.

View point in Koh Tao

Koh Phangan

Koh Phangan is het middelste eiland en is bekend om de Full Moon Party. Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit feest 1 keer per maand gehouden. Duizenden toeristen komen dan bijeen op het Haadrin strand. Je schminkt jezelf in met glow in the dark verf en drinkt uit ‘buckets’. Het feest is een begrip in Thailand en overal ter wereld wordt dit concept gekopieerd. Kijk hier een aftermovie van de Full Moon Party.

Touw springen tijdens fullmoon party

Koh Samui

Koh Samui is de grote broer van de andere twee kleinere eilanden. Het eiland was en is populair onder backpackers, maar inmiddels heeft het massa toerisme het eiland ook ontdekt. Dit is geen reden om het eiland over te slaan. Nog steeds zijn er hele gave locaties en valt er nog genoeg te zien. Zo zijn er in het binnenland nog kokosplantages, jungle en watervallen te bezichtigen.

Phuket – Koh Phi Phi

Aan de westkust liggen andere eilanden. De bekendste is Phuket. Dit is niet het meeste populaire plekje onder backpackers om naar toe te gaan op hun reisroute door Thailand. Het is massaal, toeristisch en druk. Wanneer je in Phuket bent is het een goede optie om een boottocht te boeken. Op deze manier zie je veel van de prachtige stranden en de omgeving. Een ander populair eiland is Koh Phi Phi. Het eiland heeft een unieke vorm, waardoor het twee grote stranden heeft die tegen elkaar aan liggen.

Koh Phi Phi vanaf view point