fbpx
×

Wat te doen in Koh Rong

Long Beach

In Koh Rong kun je heerlijk aan het strand chillen en genieten van de rust die dit eiland met zich meebrengt. Dit prachtige eiland ligt 3 uurtjes varen vanaf Sihanoukville en is echt een eiland waar je geweest wilt zijn. Prachtige stranden, helderblauw water en een hele relaxte vibe. Geen getoeter van scooters, auto’s of ander verkeer. Je komt aan bij de pier en van daaruit kun je linksaf of rechtsaf het strand op. Aan het strand bevinden zich barretjes en accommodaties om te slapen. Alles is aan het strand en dat is ook de charme van dit eiland. Boek hier alvast een accommodatie.

Leuk om te doen is een wandeltocht naar een van de andere stranden of met de boot andere stranden bezoeken. Je kan ook een bootje te huren en vissen.  ‘S avonds kun je plankton spotten in het water. ’S nachts is er geen stroom en wordt het helemaal donker op het eiland. Hierdoor kun je goed het plankton zien wat licht geeft in het water.

Plankton

Helaas hebben Chinese investeerders ook dit eiland ontdekt en hierdoor zal het rustige en chille karakter afnemen en plaats maken voor steeds meer hotels, wegen en bebouwing. Juist dit eiland was nog uniek doordat het niet bebouwd was en er geen wegen waren in tegenstelling tot veel andere eilanden in Azië.

Stranden

Dit prachtige eiland kent verschillende stranden. Waarschijnlijk kom je aan bij Koh Tuich Village. Dit is het strand waar zich de meeste restaurants en accommodaties bevinden. Leuk om even te verblijven of om andere backpackers te ontmoeten. Het strand wat daarnaast ligt en wat een goede uitvalsbasis is van Koh Tuich Village is het 4K strand. Wat de naam al doet vermoeden is dit strand 4km lang. Het is een geweldig mooi strand met alleen een of enkele restaurantjes.

Een andere leuke strand wat te bereiken is van Koh Tuich Village is het Long Beach. Dit strand is wel moeilijker te bereiken, maar is meer een voordeel dan een nadeel. Na een wandeling van ongeveer een uur bereik je Long beach en is het witte strand je beloning voor de wandeling over soms ruig terrein. Daarnaast is het er een stuk rustiger omdat het moeilijker te bereiken is en aangezien het strand 7 km lang is heb je het gevoel er alleen te zijn. Je kan je ook met een boot taxi op laten halen of weg laten brengen.

Long beach

Buiten deze stranden heb je nog Coconut Beach, Palm Beach, Lonely Beach en nog wat kleinere strandjes. Deze zijn alleen te bereiken met een boot tour of een boot taxi.

Helaas is Koh Rong op dit moment aan het veranderen. Zo worden er op diverse plaatsen al wegen aangelegd en zijn hotels in aanbouw. Dit zal het rustige karakter van het eiland doen verdwijnen.

Koh Rong Samloen

Gelukkig heeft Koh Rong een kleiner broertje en die heet Koh Rong Samloen. Alles wat Koh Rong leuk maakt om te bezoeken, de rust, de sfeer en de prachtige stranden heeft Koh Rong Samloen ook, alleen dan beter. Op Koh Rong Samloen is het nog wat rustiger en zijn er nog minder mensen op het eiland.

Het eiland is kleiner dan Koh Rong en is voor het grootste gedeelte bedekt met jungle. Per boot kun je naar de verschillende strandjes toe. Dit is ook de enige activiteit die je kunt doen. Geniet van de schoonheid van de strandjes. Lees meer over Cambodja op deze pagina.

i love cambodia op het strand